GroenLinks in Lelystad: ‘Lokale ondernemers leden schade als gevolg van Hiswa te water’

Lelystad – Ondernemers in Bataviahaven in Lelystad hebben schade geleden als gevolg van de Hiswa te water, terwijl zij juist ook van de botenshow hadden moeten profiteren. Dit meldt Sjaak Kruis van GroenLinks na hierover signalen te hebben ontvangen van ondernemers uit de haven.

‘Bij de verplaatsing van de Hiswa te water van Amsterdam naar Lelystad was het de bedoeling dat ook Lelystadse ondernemers ervan zouden kunnen profiteren. Het omgekeerde is eerder het geval’, aldus Kruis. ‘Lokale ondernemers lijden schade door de slechte bereikbaarheid voor inwoners vanuit de stad, doordat de Hiswa zich qua opstelling sterk afkeert (via een ‘witte muur’) van de bestaande horeca die door de opstelling zelfs slecht zichtbaar is en doordat er in die periode geen passanten vanuit de haven komen’. (Flevopost)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *