Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Unieke gelegenheid: nieuwe Rijn Sport Patent cursus via een Nederlandse opleiding in de herfst 2019

Persbericht

Nijmegen – Voor het varen in Frankrijk en de Duitse kanalen zijn over het algemeen de regels van het land van toepassing. Een IIC is dan voldoende, dit geeft aan dat de houder wat vakbekwaamheid voldoet aan de Nederlandse regels.
Voor de Duitse Rijn gelden andere regels, voor een schip van 15 tm 25 meter is een Rijn Sport Patent vereist. Deze opleiding was voorheen alleen in Duitsland te volgen. Door intense samenwerking van KNMC, STC en SAW kwam in 2002 een Nederlandse opleiding tot stand.

Sinds 2003 organiseert de Stichting voor Actieve Watersportbeoefenaars (SAW) regelmatig de Nederlandse opleiding voor het Rijn Sport Patent, die erkend is door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Een kandidaat die de erkende Nederlandse opleiding van S.A.W. volgt, behoeft het riviergedeelte (Strecke) waarvoor men examen wilt doen hoeft maar 4x stroom Op- en 4x stroomafwaarts het traject te bevaren.

Er zijn 3 trajecten waaraan men ook afzonderlijk kan deelnemen:
• Deel I Koblenz Ober Lahnstein – Spijk v.v.
• Deel II Ober Lahnstein – Mainz v.v.
• Deel III Mainz – Mannheim Rheinau v.v.

Vanaf 2014 (deel 1) en 2015 (deel 2) zijn er geen cursussen meer georganiseerd, de schepen worden steeds groter (meer dan 100 personen) en waren daardoor voor een cursus met gemiddeld 25 personen cursisten + partners niet meer te betalen. Gelukkig kunnen we weer beschikken over “De Patria”, het opleiding schip waar we de eerste opleidingen mee gevaren hebben. Dit schip vaart meestal alleen op de Moezel, maar de rederij is bereid om het schip voor onze opleiding beschikbaar te stellen. De Patria heeft 34 twee persoons hutten.

Het vaarschema wordt dan:
Deel 1: 20 oktober t/m 25 oktober 2019 2x op-en afvaart Koblenz -Spijk . Na afloop van deel 2 of deel 3 volgen de resterende 2 reizen.
Zaterdag 26 oktober eventueel een wisseldag voor de kandidaten die van boord gaan en aan boord komen voor deel 2.

Deel 2: 27 oktober t/m 30 oktober 2019 4x op- en afvaart Koblenz/Ober Lahnstein – Mainz. Donderdag 31 oktober wisseldag voor de kandidaten die van boord gaan en aan boord komen.

Deel 3: vrijdag 1 november t/m 4 november 2019 4x op- en afvaart Mainz – Mannheim- Rheinau. Dit deel wordt alleen gevaren als er voldoende deelnemers zijn.

Partners van cursisten kunnen als gast meevaren tegen een gereduceerd tarief, ook belangstellenden die een reis mee willen maken zijn welkom. Het is wel zaak om zo snel mogelijk aan te melden om nog te kunnen deelnemen.

Voor deelname, informatie of vragen kunt u contact opnemen met S.A.W. (024-3581836 Mobile 06 225 25 998)

Meer informatie www.vaarschoolsaw.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *