Vertrekker Frank van Hellemond die sinds 2015 over de wereldzeeën zwierf terug in thuishaven Rotterdam

Rotterdam – Na 4,5 jaar en ruim 100 duizend kilometer gevaren te hebben, keert de 58-jarige Frank van Hellemond terug naar huis. Deze week kwam hij al aan in Schiedam en zaterdag vaart hij het laatste stukje terug naar zijn thuisstad Rotterdam.

Het was een lang gekoesterde jongensdroom van de Rotterdammer om een keer de wereld rond te varen. Toen hij vijftig werd kreeg hij voor zijn verjaardag een zeilboot genaamd de Liebelei. Na een paar jaar en een aantal zeiltochten te hebben gemaakt hakte hij in 2015 de knoop door en vertrok hij vanuit zijn huidige woonplaats Marseille voor een wereldreis.

“Leuk om hier weer te zijn, bijna thuis”, vertelt Van Hellemond. “Ik heb gemengde emoties. Ik ben blij en tegelijkertijd weet je dat het er op zit.” (Rijnmond, De Telegraaf van 140819, www.liebelei.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *