Drie doden onder wie een Nederlander bij ongeluk powerboat recordpoging van Monte Carlo naar Venetië

Venetië (Italië) – Een recordpoging met een raceboot voor de kust van Venetië is drie mensen fataal geworden. Een vierde inzittende raakte gewond. De boot voer in de buurt van de haven tegen de rotsen. Drie lichamen zijn uit de cockpit gehaald die in het water lag. De vierde persoon sloeg overboord en raakte gewond.

Volgens het Italiaanse persagentschap ANSA waren de opvarenden aan het proberen het snelheidsrecord tussen Monte Carlo en Venetië te breken. De speedboot was maandagochtend in Monte Carlo vertrokken en bijna aan de finish. Het vaartuig haalt snelheden tot 130 kilometer per uur.

Een van de slachtoffers is een bekende Italiaanse powerboat-ontwerper Fabio Buzzi (76). De andere twee doden zijn Britten. (AD, HLN, www.barcheamotore.com, ‘Nederlander verongelukt bij speedbootongeluk in Venetië’- NOS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *