Opnieuw een boot beland op de ‘dam des doods’ in het IJ in Amsterdam

Amsterdam – En weer eist de ‘Dam des doods’ een slachtoffer, of in ieder geval een beetje dan. Twee weken geleden was het, dat Lex Hoeboer met zijn aluminium bootje vanaf Loetje aan ’t IJ richting centrum voer toen hij werd ingehaald door een snel varende politieboot. Of hij niet wat meer naar rechts kon gaan, werd Hoeboer gesommeerd. “Ik zag die gele boeien wel, zo ongeveer ter hoogte van het Stenen Hoofd, maar die lagen zo’n eind uit elkaar dat ik rechts ervan ben gaan varen.”

Dat was een minder handige actie: enkele seconden later lagen Hoeboer en zijn bootje muurvast op de grote blokken die hier net onder de waterspiegel een cordon vormen rond de Silodam. “Ik zat helemaal vast. Met veel pijn en moeite heb ik mijn boot los weten te krijgen, een bewoner van de Silodam die hoog woont en van bovenaf precies kon zien waar de grote blokken liggen, heeft aanwijzingen gegeven.”

De schade aan zijn bootje is aanzienlijk, zegt Hoeboer. “Mijn boot maakte water, het herstel kost zeker zo’n 1500 euro. Ik baal daar wel van, want volgens mij is het niet duidelijk aangegeven dat je daar niet mag varen.” (Het Parool)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *