Varend hout reünie bij Jachtwerf Joh. van der Meulen van 27 tot en met 29 september in Sneek

SNEEK – De haven bij Jachtwerf Van der Meulen aan de Woudvaart in Sneek ligt van vrijdag 27 tot en met zondag 29 september weer vol met traditionele houten zeilschepen. Voor de 39ste keer verzamelen zich schouwen, tjotters, bollen, pluten, aken, jollen, hoogaarzen, boeiers en botters bij de jachtwerf van Henk van der Meulen. Zo’n 40 eigenaren van deze historische schepen hebben zich inmiddels aangemeld met hun schip.

Foto: johvdmeulen.nl

De werf Joh. van der Meulen bestaat dit jaar 139 jaar. In 1980 vierde de werf zijn 100-jarig bestaan met een groot eeuwfeest. Een aantal eigenaren van schepen die door Van der Meulen zijn gebouwd, richtte toen ’t Skouspul op, een commissie die sindsdien jaarlijks een reünie organiseert. Een toepasselijke naam aangezien Van der Meulen naam heeft gemaakt met het bouwen van houten schouwen. ’t Skouspul organiseert nu voor de 39ste keer het feestelijke reünieweekend als afsluiting van het zeilseizoen, met verschillende activiteiten. (Sneeker Nieuwsblad, www.johvdmeulen.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *