Start Mini Transat 2019 uitgesteld vanwege wind en zeegang in de Golf van Biskaje

La Rochelle – Het vertrek van de Mini Transat 2019 gepland voor gisteren 22 september, is uitgesteld vanwege de meteorologische omstandigheden.


Om het publiek te bedienen en de zeilers scherp te houden werd gisteren een ‘proloog’ georganiseerd.

Niet alleen de wind, maar ook de zeegang in de Golf van Biskaje en rond Kaap Finisterre waren voor de organisatie reden om het zekere voor het onzekere te nemen en de start van de oceaanoversteek in twee etappes voor ‘bootjes van 6,50 meter’ uit te stellen. Mogelijk tot donderdag, maar een nieuwe startdatum is nog niet definitief vastgesteld. De wedstrijd heeft vaak als opstap gediend voor toekomstige zeezeilers. Jongste deelnemer is de 18-jarige Violette Dorange. Deze editie kent geen Nederlandse deelnemer, wel een Belgische: Marie-Amélie Lenaerts (32). (Nauticlink, www.minitransat.fr)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *