Bij Noordwijk gestrand leeg zeiljacht ‘Marjarjar’ roept tot nu toe alleen vragen op en lijkt een mysterie te worden

NOORDWIJK – Van wie is het zeilschip dat zaterdagochtend strandde op het strand van Noordwijk, hoe kwam het schip daar terecht en waar zijn de eventuele opvarenden? Het schip werd rond 6.45 uur gevonden door mensen die het strand aan het schoonmaken zijn. Het bleek verlaten. De schuit is door de KNRM naar IJmuiden gebracht. Sindsdien is het stil.

De KNRM kreeg van de kustwacht de vraag om het schip los te trekken en weg te slepen. Een woordvoerder van de KNRM zegt dat redders aan boord zijn geweest ‘en dat het er op leek alsof er iemand van boord was gegaan’, maar hoe en wanneer is niet duidelijk. Hulpdiensten hebben nog in zee gezocht naar mogelijke drenkelingen, maar vonden niets. Na korte tijd is de zoektocht gestaakt, omdat niet duidelijk werd waar het schip vandaan komt. Als de herkomst niet duidelijk is, weet de KNRM ook niet waar moet worden gezocht.

In IJmuiden is het schip overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. Afgesproken is dat de KNRM ook niets meer zou zeggen over het voorval en boot, omdat die taak is weggelegd voor de Kustwacht. De KNRM kon bovendien geen opheldering geven, omdat de dienst stopt op het punt dat er niemand te redden valt. De Kustwacht zegt geen onderzoek te doen, omdat het geen politiedienst is. De Marechaussee is dat wel. Toch doet ook de Marechaussee geen onderzoek naar de herkomst van het schip. (Omroep West)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *