Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Watersportverbond stopt met examen Theoretische Kustnavigatie (TKN)

Persbericht

Utrecht – Het Watersportverbond heeft besloten om per 1 januari 2020 te stoppen met de organisatie van het examen Theoretische Kustnavigatie (TKN). Het najaarsexamen van 23 november 2019 zal nog op de reguliere wijze plaatsvinden. In april 2020 wordt er nog een herexamen georganiseerd voor alle deelnemers uit 2019 die daar nog recht op hebben.

Het Watersportverbond heeft hiertoe besloten vanwege een aangescherpte rolopvatting en aanpak van opleidingen. Via regie en een geprioriteerde aanpak op de ruim 80 opleidingslijnen van de bond, ligt de focus nu op de kwaliteit en de toegankelijkheid van de opleidingen en niet meer op de examinering. Teruglopende deelnemersaantallen en de intrede van nieuwe technologieën spelen ook een rol bij de beslissing. Omdat het diploma TKN onderdeel uitmaakt van de CWO diplomalijn Zeezeilen, heeft het Watersportverbond een gesprek geïnitieerd met de CWO en de TKN examencommissie.

Veiligheid op zee blijft uiteraard voor ons een belangrijk thema waar we op de volgende wijze invulling aan blijven geven:

  • Campagnes via onze betrokkenheid bij “Varen doe je samen”
  • Via ons Regioteam Noordzee in gesprekken met overheden etc.
  • Via onze rol in het CWO bij opleidingen gericht op zeezeilen

In dit kader hopen wij dat u als TKN cursusleider onverminderd doorgaat met het geven van uw cursussen. Voor zeezeilers blijft het ter voorbereiding op hun reis een leuke maar ook leerzame cursus die bijdraagt aan de veiligheid.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact opnemen met onze afdeling Opleidingen via opleidingen@watersportverbond.nl.
Inschrijving examen 23 november 2019 te Rotterdam geopend

Via webshop.watersporters.nl kunnen deelnemers zich inschrijven voor het examen van 23 november 2020. Er kan ingeschreven worden voor het Volledige examen, het herexamen deel A of het herexamen deel B. Het is niet mogelijk een verkort examen te doen. De sluitingsdatum voor inschrijven is 9 november 2019.
Herexamen 11 april 2020

Op zaterdag 11 april 2020 wordt voor de mensen die hier nog recht op hebben, een laatste mogelijkheid tot een herexamen georganiseerd. Dit examen zal plaatsvinden in Utrecht.

Meer informatie www.watersportverbond.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *