Mini-Transat 2019 vertrekt nu zaterdag 5 oktober

La Rochelle (F) – Eindelijk komt er een eind aan het lange wachten voor de 87 deelnemers aan de 22 ste Mini-Transat. Wanneer de stormdepressie Lorenzo zal zijn gepasseerd kan zaterdag 5 oktober eindelijk het startsein worden gegeven van de oceaanoversteek in twee etappes met bootjes van 6,50 meter. Althans volgens de voorlopige planning. De start was oorspronkelijk gepland voor 22 september. Het komend weekend ontstaat er volgens de organisatie een weervenster met een redelijke wind en golven. Ook al zal de eerste etappe de deelnemers weinig rust gunnen, want voor vrijdag worden er voor de Golf van Biskaje nog golven van 3,5 tot 4 meter verwacht. (www.minitransat.fr)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *