Halve eeuw zeilschool de Stipe in het Friese Balk bij het Slotermeer

BALK – Het is dit jaar een halve eeuw geleden dat zeilschool de Stipe werd opgericht. In de zestiger jaren kwam het regelmatig voor dat een boer ’s zomers – als de koeien in het land liepen – zijn stal verhuurde voor vakantiekampen. En zo werden er ook in de boerderij van de familie Dijkstra aan het Tsjamkedykje bij het Slotermeer in de zomermaanden zeilkampen georganiseerd.

De stallen werden schoongespoten en er werden bedden geplaatst voor de jongens; de meisjes sliepen op de hooizolder. De schuur werd omgetoverd tot dagverblijf en er kwam een primitieve keukenhoek in de kleine stal. Toiletten werden boven de gierput geplaatst, even als de douches. Het zag er prachtig uit, eenvoudig, maar sfeervol. In de boerderij mocht niet gerookt worden in verband met het hooi, maar buiten was een rookhok. (Balkster Courant, www.destipebalk.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *