Nederlands ontwerpbureau Sinot maakt grote indruk met eerste superjacht op waterstof tijdens Monaco Yacht Sow

Monaco – Op de Monaco Yacht Show is vorige week een conceptversie gepresenteerd van een 112 meter lang superjacht op waterstof, meldt zakenblad Forbes. Het miniatuurmodel van 2 meter lang is gemaakt door het Nederlandse Sinot Yacht & Architecture Design, dat is gevestigd in Eemnes. De Nederlandse scheepsbouwer laat zien dat de jachtindustrie een nieuwe innovatieve weg is ingeslagen.

Het jacht gaat Aqua heten en moet het eerste superjacht worden dat vaart op vloeibare waterstof met behulp van brandstofceltechnologie. Het enige restproduct is water. (Business Insider, www.sinot.com, www.monacoyachtshow.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *