Lelystad verscherpt beleid en sloopt verwaarloosde en slecht onderhouden boten, als de eigenaar niets doet

Lelystad – Bootbezitters opgepast. De gemeente Lelystad gaat strenger optreden tegen de eigenaren van wrakken, verwaarloosde èn slecht onderhouden vaartuigen. Wie zich daar schuldig aanmaakt, krijgt een sticker op de boot met de melding dat er actie ondernomen moet worden. Gebeurt er niets, dan wordt de boot verwijderd of desnoods gesloopt.

Het handhavingsbeleid is niet nieuw. In 2015 lanceerde de gemeente het project ‘Schoon Schip in Lelystadse wateren’. ,,Bedoeld om de overlast en de verloedering te beperken. Het ging toen alleen om bootwrakken, die uit het water werden gehaald. Daarbij moet je denken aan vaartuigen die half of bijna helemaal gezonken zijn of olie lekken’’, aldus Elaine Bezemer van de gemeente. (de Stentor)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *