Boek van Hans Steketee over de ondergang van de Warnow: de straf voor onvoorzichtigheid van een rebelse jaren 70 outcast

Amsterdam – Een rebelse outcast overlaadde een tot zeilschip vertimmerde loodsboot met zijn dromen. Hij verdween op zee. NRC-redacteur Hans Steketee schreef een boek over de reis. Spotters aan de waterkant kijken hun ogen uit. Zo’n raar bootje hebben ze nog nooit gezien. De Warnow is geen zeiljacht, maar een bizar verbouwde motorboot met een mast en een zeil. Welke dwaas waagt zich daarmee op de Noordzee?

Het ging dramatisch mis: de Warnow verdween in april 2013 tijdens een overtocht in zwaar weer van Schotland naar Noorwegen. Geen spoor van het schip en de driekoppige bemanning. Steketee moest op het moment dat de melding van het vermiste schip op Teletekst verscheen als verslaggever op de krant het bericht natrekken. Al snel krijgt hij door dat het verhaal hem (als zeiler) iets te zeggen heeft over zijn relatie tot de zee – maar wat? De Warnow. Een schip, een man, een droom is zijn veelkantig tastende antwoord. (NRC)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *