Bataviahaven uitwijkplaats klassieke boten Race of the Classics voor Young Professionals

Lelystad – Wie vandaag naar Bataviahaven in Lelystad gaat, wordt getrakteerd op een zeldzaam tafereel: de haven ligt vol met klassieke zeilboten. Die zijn daar in het kader van de Race of the Classics.

Normaal gesproken gaat de race van Nederland naar Engeland. Omdat het te hard waait om de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk te maken, is er langs de Nederlandse havens een alternatieve route uitgezet. De boten zijn woensdag vertrokken vanuit Rotterdam. Donderdag hebben ze overnacht in de haven van Den Helder, vrijdag is Bataviahaven aan de beurt. (Omroep Flevoland, www.rotcyp.nl, ‘Pittige zeilrace: ‘Binnen de kortste keren was iedereen zeeziek’ – Rijnmond)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *