Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Seldén presenteert nieuwe elektrische ‘rolmast’ met elektrische lier op de METS 2019

Persbericht

Brouwershaven – Vorig jaar introduceerde Seldén het nieuwe elektrische Furlex rolreef systeem. Nu volgt de elektrische aandrijving voor de rolmast met een geheel nieuwe elektrische lier. Alle functies gebaseerd op hetzelfde principe wat 12 of 24Volt omzet naar 42Volt. Dit resulteert in kleine motoren en dunnere kabels.

Seldén’s verkoop en marketing directeur Mats-Uno Fredrikson: Onze ambitie is het leven aan boord te versimpelen met de focus op bedieningsgemak door het voor- en grootzeil elektrisch uit te voeren, eventueel in combinatie met elektrische lieren. Voor de recreatieve zeiler kan dit het leven aan boord een stuk plezieriger maken en kan er ook langer worden doorgezeild met kleine bemanning.

De kajuitsopbouw is de meest ideale plaats voor een lier om de vallen, reven en de onderlijkstrekker te bedienen. De E40i is uitgevoerd met een volledig geintegreerde motor en is daarmee een uiterst compact. Er zijn geen grote uitsparingen nodig en met alleen 3 dunne kabels door de opbouw of dek kan de lier zonder beperking overal worden geinstalleerd. Met een hoge, medium en een fine tune stand beschikt deze lier over 3 snelheden.

Met twee vingers, één voor bediening en een tweede voor het schakelen, wordt de lier bediend. Ideaal voor single hand zeilers. De E40i wordt geleverd met een zwarte geanodiseerde aluminium of met een rvs drum.

De adviesverkoopprijzen ex BTW van de E40i:
Inclusief omvormer en control box € 2790.- en € 2900.- voor resp aluminium en rvs.

SMF – Synchronized Main Furling ( gesynchoniseerde grootzeil bediening )
Een interne motor in de mast in combinatie met de E40i lier. De mastmotor rolt het zeil uit en de lier bedient de uithalerlijn. Met een enkele drukknop zorgt de synchronisatie ervoor dat de trekkracht op de uithalerlijn wordt aangepast aan de snelheid van het uitrollen van het grootzeil. Als de kracht te groot wordt schakelt de lier zodat overbelasting wordt voorkomen. Het inrollen wordt eenvoudig uitgevoerd door de uithalerlijn te laten slippen over de lier terwijl de mastmotor wordt gediend.

Set adviesverkoopprijs voor mastmotor, E40i, omvormer en control box: € 6300.- ex BTW. Alle prijzen zonder installatie kosten.
Introductie op de METS Amsterdam van 19-21 november.

Meer informatie www.seldenmast.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *