Clipper Stad Amsterdam ondergaat komende vijf maanden grondige werfbeurt in Den Helder

Den Helder – De beroemde Clipper Stad Amsterdam is maandagmorgen de haven van de Oude Rijkswerf Willemsoord binnengevaren. Het zeilschip wordt de komende vijf maanden stevig onder handen genomen. Het publiek kan de grote onderhoudsbeurt van dichtbij meemaken.

“Het is een prachtig gezicht om het schip hier binnen te zien komen varen”, zegt directeur Evert van Dishoeck van de Rederij Clipper Stad Amsterdam. “Ze heeft er dit jaar alweer een kleine 20.000 mijl op zitten.” Rond 11.00 uur maandagmorgen gleed het schip, begeleid door twee sleepboten, de historische haven binnen. (Den Helder Actueel, www.stadamsterdam.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *