Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

De MAR-IX maritieme verwarming, ventilatie, en airco-systemen van Mavé blinken uit in zuinig energieverbruik

Persbericht

Biddinghuizen – Mavé BV is producent van maritieme HVAC systemen, bekend onder de merknaam MAR-IX. Over het algemeen zijn HVAC (dat in het Engels staat voor : verwarming, ventilatie en air-conditioning) systemen één van de grootste gebruikers van elektriciteit aan boord van schepen. Mavé is zich zeer bewust van het energieverbruik van de systemen maar ook van de operationele kosten die dat verbruik met zich meebrengt alsmede de bijbehorende ecologische voetprint. Hierdoor is er tijdens de productontwikkeling van MAR-IX systemen een grote focus op energie zuinige oplossingen.

Het meest milieu vriendelijke HVAC systeem ter wereld
Door het gebruik van MAR-IX systemen hebben diverse superjachten en professionele vaartuigen hun elektra verbruik voor HVAC systemen drastisch verminderd. In sommige gevallen was de energiebesparing zelfs 70% op het verbruik van het HVAC systeem en 30% van het totale energieverbruik aan boord. Deze buitengewone resultaten worden behaald door intelligente product- en systeem ontwikkeling alsmede het gebruik van de nieuwste technieken. Hierdoor heeft MAR-IX de meest milieuvriendelijke maritieme HVAC systemen ter wereld.

Wanneer het stroomverbruik aan boord van een schip wordt verminderd heeft dit ook een positieve impact op het milieu. Generatoren kunnen kleiner worden uitgevoerd omdat er minder elektriciteit hoeft te worden geproduceerd, dit resulteert in minder dieselverbruik en daardoor minder verruiling van het milieu. Op pleziervaartuigen kan soms zelf de gehele generator vervallen en kunnen de systemen draaien op het geïnstalleerde accupakket. Ook het gebruik van walstroom wordt gereduceerd. Al deze aspecten hebben een positieve invloed op het milieu en zorgen voor een lagere ecologische voetprint. Echter niet alleen het milieu is de winnaar, de voordelen voor jacht- en scheepseigenaren zijn ook zeer interessant, ook de bouwkosten alsmede de operationele kosten gaan omlaag.

100% circulair: recycling inclusief
Op de METS (Marine Equipment Tradeshow) zal Mavé zowel haar nieuwste innovatieve MAR-IX producten alsmede haar duurzame en circulaire benadering presenteren. Een aansprekend voorbeeld van deze duurzame benadering is het aanbod voor het recyclen van oude systemen. Vermetten: “Wanneer er tijdens een refit een nieuw MAR-IX systeem aan boord wordt geïnstalleerd, zorgen wij kosteloos voor de recycling van de oude HVAC producten. Door deze service aan onze klanten te bieden werken we als bedrijf ook echt mee aan een circulaire wereld. Samen zorgen we voor een beter milieu.”

De nieuwe duurzame en circulaire benadering van Mavé is te ervaren op de METS, van 19-21 november in de Amsterdam RAI, standnummer 11.206 op het SuperYacht Paviljoen

Meer informatie www.mave.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *