Zeekadetkorps Waalwijk zeilboot rijker: BM Marieke mocht niet nog een keer wegkwijnen

WAALWIJK – Zeekadetkorps Waalwijk is een zeilboot rijker. Het is een gift van Wietse Dijkstra uit Oudheusden. Hij kon het niet over zijn hart verkrijgen de BM te laten verloederen.

,,Het bootje is zeiltechnisch nogal bewerkelijk”, zegt Dijkstra (75). ,,Je moet veel bukken, draaien, keren. Dat ging steeds meer pijn doen.” Hij besloot afscheid te nemen van zijn BM zestienkwadraat, met enig leedwezen. De tijden dat boten grif van de hand gingen, zijn voorbij. Dijkstra nam contact op met het Zeekadetkorps Waalwijk. ,,Ze kwamen anderhalve week geleden met zes man sterk de boot inspecteren. Ze krijgen er wel meer aangeboden, dikwijls zijn dat wrakken.’’ De BM valt zeker niet in die categorie. (BN/deStem)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *