Snel begin van tweede etappe Mini Transat 2019

Las Palmas – Op zaterdag 5 oktober ging in La Rochelle de eerste etappe van de Mini-Transat La Boulangère 2019 van start. Het startschot van de tweede etappe voor de 74 heren en 8 dames, de eigenlijke oversteek, klonk op zaterdagmiddag 2 november in Las Palmas. Sommige deelnemers hebben na vier dagen al eenderde van de afstand naar Martinique erop zitten.

Een dagrecord voor de serieboot met opmerkelijke stompe neus van de Fransman Florian Quenot (foto Mini Transat La Boulangère)

82 Mini-zeilers, verdeeld in een Proto- (21) en Série-klasse (61), hadden 2700 mijl voor de boeg. Wie de tracker al heeft gevolgd, weet dat de verschillen tussen de koplopers en de rest van de vloot beduidend zijn en alleen maar groter worden.

Nieuw 24-uurs record
Florian Quenot heeft op 4 november de grootste afstand in 24 uur afgelegd binnen de Série-klasse. Hij heeft binnen een etmaal 291.47 mijl gevaren met een gemiddelde snelheid van 12,1 knopen. Hiermee is het record, in 2015 gevestigd, niet langer in handen van Julien Pulvé. (Zeilen,Mini Transat 2019 en de actuele posities)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *