Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Veel belangstelling voor Friese zeilende onderwijsaanbieder Masterskip

Persbericht

Nes-Akkrum – De reizen van Masterskip voor volgend schooljaar 2020-2021 zijn populair. Direct nadat boeken mogelijk was, stroomden de inschrijvingen binnen. Met name de eerste reis, van de Franse kust via de Atlantische eilanden naar de Cariben, is nu populair. Daar schrijven leerlingen zich in groten getalen direct definitief voor in. Voor de andere reizen is ook veel animo. Bestemmingen als Paramaribo, Curaçao, Cuba en Jamaica in combinatie met het avontuur dat leerlingen gaan beleven zijn een ideale combinatie.

Masterskip biedt 6 weken ‘school op zee’ aan. Leerlingen gaan onder schooltijd mee op reis. Ze houden hun eigen schoolwerk bij en gebruiken verder de wereld als klaslokaal. Onder begeleiding van vier eerstegraads docenten maken ze een enorme persoonlijke ontwikkeling door.

“De vraag naar onze programma’s is het afgelopen jaar sterk toegenomen”, weet Christophe Meijer, directeur van Masterskip. “We zijn gegroeid van frisse startup naar een professionele onderwijs aanbieder. Onze verwachting is de komende tijd de reizen weer volgeboekt zullen raken.”

Op de vraag of Masterskip alleen voor rijke kinderen is, antwoord Meijer ontkennend. “Iedereen die mee wil, kan mee. De trainees organiseren voor een groot deel zelf hun financiering door middel van fondsenwerving en sponsoracties.” Masterskip biedt (gratis) cursussen fondsenwerving die de trainees zelfstandig dit te laten organiseren.

Uitbreiding van de onderwijsreizen vind Meijer nu te vroeg. ”Groei en kwaliteit moet hand in hand gaan en dat doen we dit op moment in een verstandig tempo. We hebben het aanbod wel verbreed met een Masterskip Examenreis naar London, met een heus examenfeest in London, en met een Masterskip Zomerreis van de Noorse fjorden richting Sail Amsterdam 2020. Op beide reizen staan zeilen, plezier en persoonlijke ontwikkeling centraal.

Meer informatie www.masterskip.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *