Hoe drie solarboatteams Italië helpen bij verduurzaming

TARANTO (Italië) – Drie Nederlandse solarboat topteams, waaronder de DB-20 uit Sneek, dienden afgelopen maand als voorbeeld voor verduurzaming van de havenstad Taranto in Italië. Met de teams van New Nexus uit Tynaarlo en de TU Delft gaf de DB-20 vaardemonstraties en deelde kennis met de minister van Onderwijs, de studenten en docenten van de Universiteit van Bari, de lokale gouverneur en de burgemeester van Taranto.

De Nederlandse solarteams waren samen met de organisatie Solar Sport One in Taranto op uitnodiging van het nieuwe Italiaanse solarboat team Blue Matrix. Dit team bestaat uit studenten en een professor van de Universiteit van Bari en wordt gesteund door het bedrijfsleven en de Italiaanse Marine. Om hun, door zonne-energie aangedreven boot de SunRazor01 en de prestaties van deze boot steeds verder te kunnen verbeteren, zijn voortdurend onderzoek en technologische innovaties nodig. De kennis en ervaring die het team hiermee opdoet, kan weer worden ingezet voor het ultieme doel: het beschermen van het milieu in de omgeving van Taranto. (Sneker Nieuwsblad)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *