Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Drie herziene uitgaven van populaire boeken voor watersporters en zeilers bij Gottmer

PERSBERICHT

Haarlem – Onlangs zijn bij Uitgeverij Hollandia drie herziene uitgaves verschenen van een standaardwerk. Ieder boek heeft binnen zijn eigen veld een belangrijke danwel onmisbare plek veroverd. Elk boek is geschreven door dé expert op dit gebied.

Het weer in kaart
Watersport en het weer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het weer kan een zeiltocht maken of breken. Dus hoe goed zou het zijn als je ZELF een betrouwbare interpretatie kan maken van het huidige en toekomstige weer?

En dat is precies waar deze herziene herdruk van Het weer in kaart voor bedoeld is. Meteoroloog Henk Huizinga legt precies uit wat een weerkaart allemaal te vertellen heeft en welke bronnen je kunt raadplegen. Om zo – met alle relevante informatie bij de hand – een weloverwogen analyse te maken van het weer op de locatie waar je je bevindt en waar je heen wilt. In deze herziene druk is de informatie over de GRIB-files en weerkaarten aan de laatste ontwikkelingen aangepast.

Henk Huizinga was jarenlang werkzaam voor het KNMI en schreef met een collega hét meteorologisch studieboek voor de zeevaartscholen. Nu verzorgt hij met zijn eigen Nimos Meteotrainingen weercursussen en lezingen, en geeft hij weeradviezen op maat tijdens zeilwedstrijden en andere evenementen.

Het weer in kaart door Henk Huizinga, € 25,99 – ISBN 978 90 641 0685 9

Handboek varen op de Waddenzee
Van het Handboek Varen op de Waddenzee is weer een herziene editie verschenen. Het is één van de succesvolste Hollandia-uitgaven van de afgelopen jaren en heeft het zich inmiddels bewezen als volwaardig standaardwerk. Varen op de Waddenzee blijft namelijk een uitdaging voor veel watersporters en dit boek biedt de kennis die daarvoor onontbeerlijk is. ‘Marianne is er in geslaagd om een compleet en helder handboek te schrijven voor iedereen die de Waddenzee wil bevaren. Het Wad kent een aantal extra variabelen om rekening mee te houden zoals stroom, wisselende diepte en zeegaten die verraderlijk kunnen zijn. Met kennis van zaken is het Wad niet alleen veel mooier en uitdagender, maar vaak ook prettiger varen […] Het handboek is goed leesbaar en niet onbelangrijk: geschreven met respect voor de natuur. Het gaat bij mij aan boord in de boekenkast als naslagwerk, [want] met dit boek onder je kussen en je eigen grenzen in acht nemend wordt het Wad voor velen bereikbaarder.’ (Recensie op bol.com)

Deze nieuwe druk is geheel geactualiseerd en zal zowel nieuwe als gevorderde zeilers de weg wijzen op het Wad.

Marianne van der Linden geniet bekendheid onder Wadvaarders vanwege haar publicaties en lezingen over het varen op de Waddenzee. In 2003 richtte Marianne vaarschool ScheepsWijs op, waarmee zij trainingen aanbiedt over het varen op dit prachtige getijdenwater.

Handboek varen op de Waddenzee door Marianne van der Linden, € 36,99 – ISBN 978 90 641 0657 6

Het Zeilboek – De leidraad voor zeilers
De wind in je haren, het opspattende water: er gaat niets boven het gevoel van zeilen. Maar ben je een beginnende zeiler, die nog wil leren? Of heb je als gevorderde zeiler behoefte aan solide achtergrondinformatie? Dan is Het Zeilboek perfect voor jou. Dit is alweer de zevende, herziene druk van deze zeil-everseller.

Het Zeilboek is namelijk al jaren hét naslagwerk voor zeilers – jong en oud – en is onmisbaar tijdens de zeilopleiding. Het wordt aanbevolen door de CWO van ANWB, HISWA en Watersportverbond. Een groot aantal zeilscholen gebruiken het als standaard instructieboek. In deze editie is extra aandacht voor moderne materialen en technieken, zodat een nieuwe generatie zeilers weer goed voorbereid het water op kan.

Auteur J. Peter Hoefnagel maakt gebruik van vlotte en makkelijk te begrijpen taal. Zijn instructies zijn voorzien van tekeningen van Pieter Berkel, die de tekst verduidelijken en bovendien het leerproces vlotter en leuker maken.

Het Zeilboek – De leidraad voor zeilers door J. Peter Hoefnagels, € 20,99 – ISBN 978 90 641 0684 2

Meer informatie Het weer in kaart, Handboek varen op de Waddenzee, Het Zeilboek – De leidraad voor zeilers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *