Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Charterorganisatie van traditionele zeilschepen NAUPAR verleent dertien meest gastvrije schippers het predicaat ‘Tophost 2019’

PERSBERICHT

Lelystad – NAUPAR heeft de Tophost 2019 voor de meest gastvrije schippers in de charterbranche bekend gemaakt. Dit jaar stegen maar liefst 13 schepen ver boven het gemiddelde uit. Dat zijn er zeven meer dan vorig jaar en twee schepen, die vorig jaar nog in de gevarenzone zaten, zijn dit jaar ook Tophost geworden! “Een mooi resultaat, reageert Pouwel Slurink, directeur van NAUPAR, we hebben in twee jaar samen met de schippers veel bereikt.”

Cruciaal is de feedback van onze klanten. Hierdoor kregen we nog beter inzicht in de factoren die bepalend zijn voor de klanttevredenheid. Schippers bespreken deze feedback, delen Best Practices onderling en zijn zo in staat de tevredenheid te laten stijgen. Uiteindelijk bepalen de gasten welke schippers succesvol zijn, maar dat had niet gekund zonder de inzet van de schippers en het nieuwe beoordelings- en feedback systeem.

Totale reiservaring wordt beter in kaart gebracht
Om onze gasten beter te helpen bij het maken van een juiste keuze en een nog beter inzicht te krijgen in de totale klantervaring, hebben we twee jaar geleden een nieuw beoordelings- en feedbacksysteem bij NAUPAR geïntroduceerd. Met dit systeem is het mogelijk om naast de accommodatie en vaartocht ook de aangeboden diensten van de schippers te beoordelen. Naast de beoordeling van de trip, kunnen gasten (persoonlijke) feedback geven aan de schipper of aan NAUPAR en een review achterlaten op de website. Zo wordt de totale reiservaring beter in beeld gebracht en iedereen op dezelfde wijze beoordeeld. Bestaande klanten zijn meer betrokken, nieuwe klanten zijn beter in staat te vergelijken en uiteindelijk kunnen we iedere gast de klantervaring geven die hij verdient.

Schippers delen feedback en Best Practices
Maar ook de schippers hebben veel profijt van het nieuwe beoordelings- en feedback systeem. Ze zijn zich bewuster van de verschillende criteria waar gasten op letten en krijgen feedback over hoe ze de klanttevredenheid kunnen verbeteren. Factoren zoals informatieverstrekking, het schip en netheid drukken uiteraard een stempel op de algehele beoordeling. Maar bij meerdaagse vaartochten kijken gasten ook naar de schipper en de bemanning; hoe ze worden ontvangen en begeleid en welke informatie ze krijgen tijdens de vaartocht. Al deze onderdelen worden meegenomen in het nieuwe beoordelingssysteem en wegen net zo zwaar mee bij de beoordeling. We zien dat vooral schippers met aandacht voor details, die gasten verrassen met leuke ideeën tijdens een vaartocht en meedenken met de klant, de verwachtingen van de klant overtreffen en het verschil maken.

Het onderzoek naar Tophost 2019
Alle schippers bij NAUPAR worden na de vaartocht door de gasten beoordeeld op een aantal punten: de informatieverstrekking, de algemene indruk van het schip, het contact met de schipper en de informatievoorziening en begeleiding tijdens de tocht. Deze ervaringen worden samengevat in één cijfer. Om Tophost te worden, moesten de schippers minimaal een 4,8 scoren op een schaal van 5 sterren, 10 tochten hebben gevaren bij NAUPAR en 50% van de vaartochten moest door de gasten beoordeeld zijn.

Meer informatie over de 13 Naupar Tophost schepen en Naupar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *