KNRM stations Huizen en Blaricum gaan nu toch zelfstandig verder

Huizen – De KNRM heeft besloten om de zoektocht naar een locatie voor een nieuw te bouwen uitrukpost aan het Gooimeer te staken. Dit meldt Kees Brinkman, woordvoerder van de KNRM. Reden: een nieuwe locatie is niet gevonden en ook de gewenste samenvoeging zal niet kostenneutraal zijn. Hiermee is de bouw van een nieuw station Gooimeer niet realiseerbaar, aldus de KNRM.

Half oktober werd bekend dat de KNRM de locaties aan het Stichtse Strand (Blaricum) en de Energieweg (Huizen) wilde verlaten voor een nieuwe uitrukpost. Deze efficiencyslag, zoals de KNRM typeerde, stuitte op veel verzet, vooral in Huizen. De gemeente liet weten ’onaangenaam verrast’ te zijn, en veel vrijwilligers reageerden geschokt.

Het leek allemaal geen indruk te maken bij de KNRM. Verzet kwam er ook vanuit de bevolking. Zo dreigde Frans Kolk (Stichting Huizer Botters en oud-wethouder in Huizen) alle ligplaatshouders in Huizen op te roepen om hun lidmaatschap van de KNRM op te zeggen. Nu is het roer bij de KNRM om. (Gooi- en Eemlander)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *