Massale Atlantische Rally voor Cruisers 2019 trekt 190 boten uit 35 landen

Las Palmas (Gran Canaria, Spanje) – De Atlantic Rally voor Cruisers (ARC) zal dit jaar voor de 34ste maal een diverse groep boten en bemanningen samenbrengen om de Atlantische oversteek te zeilen. Zelfs al blijven de Britse deelnemers ver in de meerderheid. Er zijn twee routes gepland, de ‘ARC Plus’ die via Kaapverdië naar Saint Lucia vaart. Deze ging zondag 10 november al van start.

De traditionele openingsceremonie en de Nederlandse deelnemers Rob & Jacqueline Wesselman op hun Jeanneau Sun Odyssey 54DS ‘Scilla’

Op zondag 24 november zijn de deelnemers aan de klassieke ARC aan de beurt. Vanaf Las Palmas de Gran Canaria zetten zij rechtstreeks koers naar Saint Lucia in de Caraïben. Dit jaar varen er drie Belgische en zes Nederlandse boten in de georganiseerde massale oversteek mee. (Bootmagazine.be, www.worldcruising.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *