Aanvaring dwingt reuzentrimaran Sodebo definitief op te geven in Brest Atlantiques

Brest – Thomas Coville en Jean-Luc Nélias hebben met hun maxi trimaran Sodebo 3 Kaapstad bereikt. Na inspectie van hun beschadigde boot hebben ze besloten zich terug te trekken uit de race Brest Atlantiques. Inmiddels heeft de Maxi Edmond de Rothschild z’n leidende positie op MACIF tot 300 mijl vergroot.

Een deel van de rechter drijver is zelfs verdwenen… (foto Sodebo / Martin Keruzoré)

Coville: “De aanvaring met een drijvend voorwerp heeft de boot aan stuurboordzijde zo beschadigd, dat veilig doorvaren niet meer mogelijk was. Dankzij de gedwongen pitstop voor MACIF en Maxi Edmond de Rothschild in Rio de Janeiro kwamen we op kop te liggen. Tot die klap verliep de race fantastisch voor ons. Daarom is het extra frustrerend nu op deze wijze te moeten opgeven. Maar goed, dit was nog maar de eerste echte wedstrijd voor deze nieuwe Ultim 32/23 klasse. Alle kans op minder pech in de toekomst.” (Nauticlink, Brest Atlantiquesactuele posities)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *