Den Helder kandidaat als officiële start- of stophaven in de Tallship Races 2023

Den Helder – Den Helder stelt zich kandidaat als officiële start- of stophaven in de Tallship Races in 2023. Dat doet de Stichting Sail Den Helder door -samen met de gemeenten Den Helder, Texel, Hollands Kroon, de provincie Noord-Holland en de Koninklijke Marine- het zogeheten bidbook aan de directie van Sail Training International (STI) aan te bieden.

STI is de organisatie die de jaarlijkse zeilraces voor Tall Ships organiseert. Het aanbieden vindt vrijdag plaats in Antwerpen tijdens de International Sail Training & Tall Ships 2019 conferentie.

Den Helder wil één van de havens zijn in het programma voor de Tall Ship Races in 2023. Het is de bedoeling dat Sail Den Helder gelijktijdig met de Marinedagen wordt gehouden, net als in 2013 en 2017. (NHD, www.sailtraininginternational.org, www.saildenhelder.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *