Zeilduo Bekkering-Duetz voor tweede maal wereldkampioen in olympische 49erFX-klasse

AUCKLAND (Nieuw-Zeeland) -Annemiek Bekkering en Annette Duetz winnen opnieuw het Wereldkampioenschap in de 49erFX in Auckland, Nieuw-Zeeland. “Supertof om tweede keer op rij Wereldkampioen te worden.”

(Foto Sailing Energy)

De wereldkampioenen schrijven geschiedenis deze week, Annemiek en Annette zijn de eerste 49erFX zeilsters ooit die twee keer op rij de wereldtitel winnen. Ze namen tegen het einde van de week de leiding over van de Braziliaanse Martine Grael en Kahena Kunze. Maar het was pas in de medal race dat de strijd definitief werd beslist. Het Nederlandse duo finisht hier als derde, dat is genoeg voor het eremetaal. Annemiek: “Het is een hele spannende week geweest met heel wisselende resultaten. De laatste dagen in de gold fleet hebben we steady gevaren. Vandaag in de medal race stond best veel wind en golven, hebben ons eigen plan gevolgd. Heel tof om vandaag weer te winnen.”

Bondscoach Jaap Zielhuis: “Annemiek en Annette blijven zich steeds weer ontwikkelen. Ze zijn nóg beter en nóg allrounder geworden vergeleken met vorig jaar. Een wereldtitel verdedig je niet, je blijft voor altijd kampioen. Maar twee keer op rij winnen is wel heel speciaal! Zeker in een preolympisch jaar waarin de concurrentie het zwaarst is.”

Voor het duo was dit WK tevens een mooi meetmoment voor de Olympische Spelen in Tokio komende zomer. Annette: “Natuurlijk zijn er altijd nog verbeterpunten, maar dit geeft zeker wel vertrouwen richting Tokio.”

Zielhuis: “Over twee maanden staat het Wereldkampioenschap 2020 alweer op het programma. De kans voor Annemiek en Annette om de derde wereldtitel op rij binnen te slepen. “We gaan nu eerst even genieten van deze, na de feestdagen beginnen we met de voorbereiding op dit WK, en dan zou het tof zijn om nog zo’n serie neer te zetten.” (Nauticlink, www.49er.org)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *