MER-onderzoek naar nieuwe vaarverbinding Loosdrecht na maanden klaar voor inspraak

Loosdrecht – Het onderzoek naar een aan te leggen vaarverbinding tussen het Hilversums Kanaal en de Loosdrechtse plassen is na maanden wachten eindelijk openbaar en dus gereed voor de inspraak.

In deze zogenoemde Milieu Effect Rapportage (MER) zijn alle zes opties voor een nieuwe route voor de watersport uitgebreid bekeken op alle voor- en nadelen, met name wat betreft natuur, recreatie, woon- en leefomgeving. De wens is dat deze vaarroute via de Wijde Blik een sneller alternatief wordt voor het uren durende ’rondje Loosdrecht’ en zo de recreatie een impuls geeft. Het rapport geeft inzicht in de zes alternatieven voor een vaarverbinding.

De raad wordt dinsdag 17 december geïnformeerd over het rapport. Een dag later start de termijn van acht weken (tot 12 februari) voor het indienen van een zienswijze (bezwaren). (Gooi- en Eemlander, MER onderzoek)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *