Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Mark Slats overhandigt 53.260 euro aan Antoni van Leeuwenhoek Foundation

Wassenaar, Amsterdam – Mark Slats, een oceaan avonturier uit Wassenaar, deed in december 2017 solo mee aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge: de zwaarste roeiwedstrijd ter wereld. Hij koppelde aan zijn deelname het goede doel ‘row4cancer’ waarmee hij een bedrag van € 44.231 inzamelde voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation met als doel medicijnen, die nodig zijn voor de bestrijding van kanker, goedkoper te maken.

Mark Slats (l) overhandigt de ‘opbrengst’ van de Golden Globe Race aan prof. dr. René Bernards. Bij elkaar kon Slats afgelopen jaar bijna een ton aan de Antoni van Leeuwenhoek Foundation geven. (Foto: Mark Slats)

Een half jaar later en dus met een zeer korte voorbereiding startte Mark in de Golden Globe Race, de zwaarste non-stop solo zeilrace en werd tweede. Hiermee haalde hij nog eens € 53.260 op, die Mark op vrijdag 20 december persoonlijk heeft overhandigd aan prof. dr. René Bernards van de Antoni van Leeuwenhoek Foundation. Dit brengt het totaal gedoneerde bedrag op bijna € 100.000! (Mark Slats, www.avlfoundation.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *