NFI wil aanvullend onderzoek doen naar moord op vertrekkersboot ‘Lazy Duck’ in 2015

Den Haag – Het NFI wil graag aanvullend onderzoek doen naar dna- sporen op een bebloed poloshirt dat is gevonden bij de zogenoemde zeilbootmoord. Een gepensioneerd dierenarts uit Heino wordt er door justitie van verdacht dat hij zijn echtgenote in 2015 van het leven heeft beroofd op een zeilboot voor de kust van Colombia. Op het gevonden shirt zitten sporen van derden en met nieuwe technieken kan daar mogelijk meer informatie uit worden gehaald.

De verdediging van de oud-dierenarts juicht het extra onderzoek toe. Want in de visie van de verdachte heeft niet híj de vrouw vermoord, maar waren het piraten. De verdediging wil daarom ook graag dat er haren worden onderzocht, die op het lichaam van het slachtoffer zijn gevonden. De haren zijn van verschillende donoren.

Het OM vindt dat prima, maar dan moet er wel een match zijn met elders gevonden sporen. “Want dat er haren van iemand worden gevonden, zegt niet per se dat die van de moordenaar zou moeten zijn.” (RTVOost, AD, eerdere berichten)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *