Waterplanten Gooimeer maken einde aan bootverhuur vanuit jachthaven Naarden

Naarden – Bootverhuur Naarderbos stopt na zeven jaar. Het bedrijf verhuurt boten vanuit Jachthaven Naarden maar heeft door de waterplanten in het Markermeer en Gooimeer zoveel schade opgelopen dat stoppen noodzakelijk is.

De waterplanten hebben flink wat problemen opgeleverd voor de bootverhuurder. Boten keerden terug met verbrande motoren of gebroken assen. “De planten hebben voor 12.000 euro aan schade veroorzaakt. Dat is niet meer te bolwerken”, vertelt eigenaar Huub Kortlevers. (Omroep Flevoland)

Eén gedachte over “Waterplanten Gooimeer maken einde aan bootverhuur vanuit jachthaven Naarden”

  1. Kan het me voorstellen. Als zeiler uit Almere (aan het Gooimeer) kan ik alleen maar beamen dat het varen in de zomer geen pretje meer is door de enorme groei van waterplanten. Het is op-en-neer varen in de geul, anders heb je zo een enorme bos groen aan je schroef en kiel. Plezier is er niet aan te beleven. Met moeite wordt buiten de geul een wedstrijdbaan redelijk vrij gehouden, maar niet weg dat het zo uitgestrekte wateroppervlak van (met name) het Gooimeer en een deel van het Markermeer gewoon verloren is voor de watersport. Krijg de indruk dat zelfs surfers er last van hebben….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *