Wiskundeleraar bouwde ruim twaalf jaar aan houten zeiljacht en wil er nu de wereld mee over

Lochem – Als klein jongetje had Ricco Veldkamp (62) één droom: met een eigen gebouwde boot de wereld over varen. 12,5 jaar bouwde de wiskundeleraar aan een zeiljacht om zijn droom waar te maken. Een dag lang lesgeven, snel een hapje eten en door naar een loods om te bouwen aan zijn zeiljacht. 12,5 jaar zag zo ongeveer elke dag er hetzelfde uit voor Ricco Veldkamp (62). Meer dan 12.000 uur spendeerde de wiskundedocent uit Lochem aan zijn zestien meter lange boot.

In juli is het zover. Samen met zijn vrouw Margrit Bouman (60) stapt hij dan op zijn zelfgebouwde droomschip om twee jaar lang de wereld rond te trekken. (deStentor)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *