‘Veel mis met helikopters Kustwacht’

Den Haag, Den Helder – De organisatie die drenkelingen moet redden, kent allerlei tekortkomingen, stelt een rapport. Aan boord van de Nederlandse Kustwachthelikopters is te weinig ruimte om slachtoffers goed te kunnen behandelen. Er is „zeer weinig ruimte om te manoeuvreren rondom de patiënt” en het is zelfs „fysiek bijna onmogelijk om de tas met medische middelen te openen”. Verpleegkundigen maken zich bovendien zorgen over hun eigen veiligheid aan boord.

Deze en andere tekortkomingen blijken uit een vertrouwelijk en kritisch onderzoeksrapport in bezit van NRC. Het is opgesteld door veiligheidsdeskundigen van KLM, Schiphol en kenniscentrum voor de luchtvaart NLR. (NRC)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *