Drie kajakkers omgekomen tijdens winterse tocht in de baai van de Somme in Frankrijk

LE CROTOY – In de baai van de Somme, in het noordwesten van Frankrijk, zijn afgelopen nacht de lichamen van drie kajakkers gevonden. Een vierde was nog in leven en is zwaar onderkoeld naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt de publieke radiozender France Bleu.

De vier, allemaal lid van een kajakvereniging in Saint-Valéry-sur-Somme, werden zaterdagavond als vermist opgegeven. Ze waren met een grotere groep gaan kajakken, maar hadden zich afgesplitst omdat ze een andere route wilden nemen. Alle slachtoffers werden gevonden bij Le Crotoy. De eerste twee rond middernacht, een derde rond 4 uur zondagmorgen. De doden zijn twee mannen van 46 en 47 jaar en een vrouw van 58. Het nog levende slachtoffer is een jongen van 15. Wat er is gebeurd is nog niet duidelijk. De kajakkers waren bekend met de lokale omstandigheden en zeer geoefend. Enkele van de omgekomenen hadden ook tochten in het Hoge Noorden gemaakt. (De Telegraaf, HLN, France Bleu)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *