Ossenzijl zit niet te wachten op boten met explosiemotoren van recreatiepark Waterstaete

Ossenzijl (Steenwijkerland, Overijssel) – Zestig boten met een explosiemotor, die horen bij de woningen op recreatiepark Waterstaete in Ossenzijl. Van de gemeente mag het allemaal, maar inwoners uit Ossenzijl en de fractie van BGL zijn er niet blij mee.

Bij recreatiepark Waterstaete in Ossenzijl worden in totaal zo’n zestig vakantievilla’s gebouwd, die worden verkocht aan mensen uit de zakelijke wereld en particulieren, die de villa’s weer gedeeltelijk kunnen verhuren. Bij elke villa hoort een eigen boot.

Gemeentewoordvoerder Dagmar Burgers geeft aan dat Waterstaete handelt volgens de regels. ‘Voor verhuurbedrijven geldt dat zij elektrische boten moeten hebben. Maar Waterstaete is geen verhuurondernemer en heeft dus geen vergunning nodig. Het gaat om particuliere bootjes.’ (deStentor, www.vakantieparkwaterstaete.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *