Nieuwe jachthaven aan de Belgische Leie

Wielsbeke (België) – De kogel is door de kerk: Wielsbeke krijgt een jachthaven met een capaciteit van een twintigtal boten. Naast de nieuwe jachthaven komt een ‘clubhuis’, een cafetaria waar ook fietsers en voetgangers even kunnen verpozen. De jachthaven komt vlakbij het pompstation aan de drietrapsluis, op de plek waar het kanaal Ooigem-Leie en de Leie samenkomen.

Naast de jachthaven wordt een ‘clubhuis’ gebouwd, een cafetaria voor iedereen met ook een sanitair deel dat opengesteld wordt voor passanten. Het initiatief komt van de jachtclub vzw Ooigem Yacht Club Leiekanaal. Het gaat om een investering van een ‘paar honderd duizend euro’, dat grotendeels gesubsidieerd wordt door de Provincie. De rest van het bedrag zal de watersportvereniging in vijftien jaar terugbetalen aan de gemeente. (HLN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *