Duitse jachtbouwer Bente vraagt uitstel van betaling aan, en hoopt investeerders te vinden voor een doorstart

Bremerhaven (Duitsland) – Het alom bejubelde Bente Yachts heeft gisteren haar faillissement aangevraagd. Op 3 februari 2020 werd er bij de districtsrechtbank van Bremerhaven de insolventieprocedure ingeleid voor Bente Yachts GmbH en Bente GmbH. De Hamburgse advocaat Hedrik Heerma is aangesteld als curator.

De Bente 24 (boven) was in 2014 een groot succes, maar alle investeringen in 2018 in de Bente 39 (foto onder) – waarvan er maar twee zijn verkocht – hebben de werf de das omgedaan. (Foto’s: Bente Yachts)

Bente werd door de meeste media een revolutionair initiatief genoemd in de recente geschiedenis van de jachtbouw. De Duitse jachtwerf van Alexander Vrolijk is nu ten dode opgeschreven. (Clubracer, Yacht.de, Zeilen, www.benteyachts.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *