Bezorgde ‘Beweging Recreatie Paterswoldsemeer’ vecht tegen waterschap en waterplanten

Groningen, Drenthe – Grote bezorgdheid onder mensen die graag op of bij het Paterswoldsemeer recreĆ«ren. Ze zijn bang dat er niet genoeg zwem- en vaarwater overblijft als waterschap Noorderzijlvest waterplanten inzet om de waterkwaliteit te verbeteren.

Bezorgde omwonenden, recreatieverenigingen, watersportverenigingen, horeca- en recreatieondernemingen hebben zich verenigd in de Beweging Recreatie Paterswoldsemeer. Ze vinden dat het waterschap veel te weinig rekening houdt met de belangen van recreanten en de economische functie van het meer.

De Beweging plaatste dinsdag een petitie op internet. Die was ’s avonds al door 700 mensen ondertekend en gaat donderdag met een boze brief mee naar het waterschapsbestuur. De initiatiefnemers roepen het waterschap op om rekening te houden met het meer als recreatieplas voor Groningen en Drenthe. (DvhN, RTVNoord)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *