Schippers Hollandsche Zeilvloot starten petitie voor noodfonds vanwege coronamaatregelen

Enkhuizen – Schippers van de Hollandsche Zeilvloot zijn een petitie gestart voor een noodfonds om de omzetschade door de coronamaatregelen te compenseren. De sector vreest dat veel ondernemers van de zogenoemde bruine vloot failliet gaan, omdat er niet gevaren mag worden met groepen. “Dit varend erfgoed mag niet ten onder gaan”, stellen ze in de petitie.

De petitie is bedoeld voor de financiële steun aan vierhonderd historische zeilschepen. De teller staat vrijdagochtend op 2.160 mensen die de petitie hebben ondertekend. Volgens de schippers zijn maatregelen van de regering noodzakelijk om te voorkomen dat de Nederlandse historische zeilvloot voorgoed verdwijnt. (RTV Oost, NH Nieuws, BBZ, de petitie)

Eén gedachte over “Schippers Hollandsche Zeilvloot starten petitie voor noodfonds vanwege coronamaatregelen”

  1. Bruine vloot moet blijven geeft een uniek havenbeeld in Nederland. Overheid steun de bruine vloot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *