Koning Willem-Alexander ruilt snelvarend motorjacht Wajer 38 in voor Wajer 55

Muiden – Koning Willem-Alexander heeft sinds dit voorjaar een nieuw motorjacht. De koning heeft voor zo’n twee miljoen euro een Wajer 55 aangeschaft voor bij zijn vakantiehuis in Griekenland. Zijn vorige boot lijkt hij te hebben verkocht, volgens verslaggever Koninklijk Huis Sandra Schuurhof in Shownieuws.

Zijn nieuwe boot lag sinds dit voorjaar eerst in de jachthaven van Muiden. Het jacht lag naast de Groene Draeck, de boot van zijn moeder prinses Beatrix. Koning Willem-Alexander en zijn gezin zijn verschillende keren gespot op het luxe jacht in het vaargebied bij Muiden, Pampus en Enkhuizen.

“Men wist dat de koning weer op het water was met zijn nieuwe jacht, omdat er met volle vaart een politieboot achteraan ging. Ze moesten de snelste politieboot, een RIB, inzetten om de koning bij te kunnen houden. Het was voor de koning een sport om de politie eruit te varen”, vertelt Schuurhof. (www.shownieuws.nl, Motorboot Magazine, www.wajer.com)

8 gedachten over “Koning Willem-Alexander ruilt snelvarend motorjacht Wajer 38 in voor Wajer 55”

 1. Ieder het zijne, maar deze boot is door het Nederlandse volk betaald.Hoop dat hij zich daar bewust van is.

 2. Willem heeft smaak…Nederlandse bouwer…dusss…ik heb er geen probleem mee…geniet er van majesteit

 3. Ik gun het hem van harte, een koning moet als een koning kunnen leven.
  En wat is een land zonder koning?

 4. Zou hij deze aanschaf nu vóór of na zijn meelevende bezoeken aan en gesprekken met (bijna) failliete) ondernemers/zich het schompes werkende zorgverleners/door NAM en regering gekleineerde schadegevallen in Groningen/etc.etc. hebben gedaan? Moet kunnen (Maxima is ook vergeten wat ‘klein beetje dom’ ook alweer was…).
  Fraude met overheidsgeld (meubilair, landgoed, kunstverkoop…), belastingontduiking, milieu verpesten (leuk, racen over het Markermeer) – ja onze koning kan er wat van. Wie onderhoudt die boot straks, hoe en op wiens kosten wordt de boot naar Griekenland gebracht?
  Antwoord op de laatste vraag hierboven: een republiek waar je de leider kan kiezen en afzetten als die het net zo bont zou maken als de koning!

 5. ik kan me vinden in de conclusie van Wiegersma. Het instituut past niet meer in deze tijd.

Reacties zijn gesloten.