Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Rijkswaterstaat verlegt route op Westerschelde

Rijswijk, Rotterdam – Vrijdag 24 juli 2020 heeft Rijkswaterstaat op de Westerschelde de markeringen voor de scheepvaart tussen Ellewoutsdijk en Baarland verlegd.

Beeld: RWS

Door het getij en de stroming is een nevenvaargeul in de loop der jaren zo ver opgeschoven dat de binnenvaart, recreatie en kleinere zeeschepen bijna een haakse bocht moeten maken om niet vast te lopen.

Nabij de huidige vaargeul is een nieuwe natuurlijke vaarroute ontstaan. Twee markeringsschepen van Rijkswaterstaat verleggen de route: 16 boeien worden uit het water gehaald en 14 verplaatste boeien geven de nieuwe route van de vaargeul aan.

Meer informatie www.rijkswaterstaat.nl

Eén gedachte over “Rijkswaterstaat verlegt route op Westerschelde”

  1. Door extra waterverplaatsing van eb en vloed, omdat er dieper is gebaggerd en er meer overloopgebieden geactiveerd worden, is de stroming sterker geworden. Hierdoor zal ook het waterpeil in Antwerpen hoger zijn geworden ! Wordt het geen tijd dat de Westerschelde geheel afgesloten wordt met een Europese Kustboog met wat sluizen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *