Acht jaar cel geëist voor doden vrouw op zeilboot

Utrecht – Peter P. wordt ervan verdacht zijn vrouw te hebben omgebracht op zee. De 65-jarige ontkent de aanklacht en zegt dat hij en zijn vrouw zijn overvallen door piraten.

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag acht jaar cel geëist tegen Peter P., die ervan verdacht wordt zijn vrouw in september 2015 te hebben gewurgd op zee. Dat meldt persbureau ANP. De 54-jarige vrouw kwam om het leven voor de kust van de Colombiaanse stad Cartagena, op een zeiljacht waar het echtpaar al drie jaar mee op wereldreis was. Uit autopsie bleek dat de vrouw overleed door verwurging en ‘stompletsel’. (NRC, RTVOost, www.duic.nl, ‘Zoon van echtpaar uit Heino na eis van 8 jaar voor ‘zeilbootmoord’: ‘Vader is onschuldig, laat ik daar duidelijk over zijn’’- deStentor)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *