Informatie voor de watersporter

Nieuwste Hutting zeiljacht te zien tijdens Open Dag

Hutting Yachts in Makkum combineert de jaarlijkse open dag met de officiële introductie van hun nieuwste zeiljacht: de Hutting 46 explorer. Op zaterdag 14 oktober zal de jachtwerf in Makkum haar deuren openen voor bezoekers en een rijk gevuld programma aanbieden. Naast een feestelijke presentatie van het nieuwe zeiljacht door de naval architect Van Oossanen, is er een interactieve lezing ‘Trimmen’ door North Sails en een presentatie over de Ocean Race door de onboard reporter Brend Schuil. Een zeil-event om niet te missen!  

12.00 Feestelijke introductie Hutting 46 Explorer door naval architect

Het aanbod in de lijn van Hutting zeiljachten wordt uitgebreid door de Hutting 46 Explorer, ontwikkeld door Van Oossanen Naval Architects. Zo is het huidige Koopmans design geoptimaliseerd in zeilprestaties door de expertise van de architect: hydrodynamica. Om

12.00 zal het nieuwste zeiljacht officieel getoond worden aan pers en publiek waarbij de architect uitleg zal geven over deze optimalisaties. Een uniek moment om als een van de eersten aan boord te stappen!

Hutting 46 Explorer

15.00 Optimaliseer je zeilperformance met trimmen

In hetzelfde thema: optimaliseren van de zeilvoering, zal zeilspecialist Wouter Köllman van North Sails een interactieve lezing geven over trimmen. Zeil sneller, efficiënter en veiliger wanneer je precies weet hoe je de tuigage kunt aanpassen aan de weersomstandigheden. Zijn lezing “ trimmen de basics” is afgestemd op allround cruisers, 40 – 55 ft en bovendien sterk interactief en dus voor elk niveau.

16:30 Presentatie OCEAN RACE TEAM JAJO – Incl. film van onboard reporter

“The toughest race in the world”- met snelheden van meer dan 30 knopen racen de carbon zeiljachten naar verschillende landen; onder zeer Spartaanse omstandigheden. Om maximale snelheid te krijgen is namelijk alle comfort weggehaald. De onboard reporter “Brend Schuil” neemt je mee in een selectie van etappes, over de spanning en sensatie, het leven aan boord van de VO65’s Team JAJO en de recente ontmoeting met de orka’s bij Gibraltar.… Tijdens zijn lezing zal hij verschillende delen van de race laten zien, inside information geven en alle vragen hierover beantwoorden. Klik hier voor meer informatie.

Brend Schuil

Brokerage, Hybride zeiljacht en diverse stands Naast de presentaties zijn er diverse Hutting zeiljachten, waaronder de brokerage van 4 Koopmans zeiljachten, die vrij bezichtigd kunnen worden. Ook ligt de geëlektrificeerde Truly Classic 56ft in de haven, waarbij alle vragen over het hybride maken van zeiljachten gesteld kunnen worden aan het team van Stok Electric. Hiernaast vind je de nieuwste technieken van Holland Nautic, de beste zeilen van North Sails, verschillende modellen vouwfietsen van Brompton,  zeilkleding en accessoires van Silerswaar en de nieuwste collectie van Roosenstein & Wolke via PM Mode uit Franeker.  Solo-circumnavigator boeken en tools van Dick Huges, de KNRM én een informatiestand van de Colin Archer Memorial race! Een vol programma en breed aanbod tijdens de Open Dag van Hutting Yachts in Makkum.

Voor meer informatie: hutting-yachts.com

Foto: Hutting Yachts

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht