Informatie voor de watersporter

Nieuwste topmodel Langenberg Cabin Cruiser opgeleverd door Overwijk Yachting

Overwijk Yachting uit Ureterp heeft vorige maand haar nieuwe topmodel van de Langenberg Cabin Cruiser opgeleverd aan de eigenaar. Het luxe paradepaard van de werf draagt de typenaam 40 en is een voortzetting van de reeks die al bestaat uit de Langenberg Cabin Cruiser 30, 33 en 36.
Vanzelfsprekend is de 40-voeter groter en heeft een lengte van 12,32 meter. De breedte is maar liefst 4,52 meter. Dat genereert ruimte voor een tweede gastenhut naast de al royale eigenaarshut. Meer ruimte betekent ook een grotere flexibiliteit in de lay-out zodat er nog beter aan specifieke klantwensen kan worden voldaan.

Snelvarende uitvoering

De allereerste Langenberg Cabin Cruiser 40 is een snelvarende uitvoering. Het onderwaterschip is daarvoor aangepast en heeft onder meer sprayrails om extra lift van het schip te genereren en buiswater te voorkomen. Afhankelijk van de motorisering zijn snelheden boven de 20 km/uur haalbaar. Standaard wordt het schip geleverd met de gewaardeerde multiknikspantromp en Nanni-aandrijving die 85 pk levert en het schip naar een snelheid van 16 km/uur stuwt. Aan luxe ontbreekt het niet. De basisversie wordt onder andere uitgerust met een deelbare cabriokap, boeg- en hekschroef, elektrische ankerlier, heteluchtverwarming, separate badkamer en een uitgebreid rvs-pakket.

Aanleiding

De watersporter van nu stelt hoge eisen en heeft veel wensen. Het comfort van thuis moet ook in de boot ervaren worden. Daarnaast dient het schip geschikt zijn voor zowel kleine -ondiepe- wateren met lage bruggen als de kustwateren. Een tocht naar de Waddeneilanden staat bij veel klanten van Overwijk Yachting op de agenda. De Langenberg Cabin Cruiser 40 voldoet aan al die eisen.

Ook niet onbelangrijk is dat het schip gezien mag worden. De eigenaar is altijd trots op zijn boot en wil dat graag delen. Een opgestoken duim van andere booteigenaren geeft voldoening. We besteden daarom steeds meer aandacht aan details die de uitstraling bepalen en het kwaliteitsniveau verhogen. De Langenberg Cabin Cruiser 40 heeft bijvoorbeeld een zeer fraai kunststof teakdek met witte naden die de klassieke lijnen van het schip versterken ” aldus Homme Overwijk, eigenaar van Overwijk Yachting.

Werkwijze

In een transparante setting realiseert Overwijk Yachting samen met zijn opdrachtgevers de boot van hun dromen. De wensen van de klant zijn hierbij het uitgangspunt. Recent is ook de volledig elektrisch aangedreven Langenberg Cabin Cruiser 30 opgeleverd. Naast de bouw van diverse nieuwe schepen wordt op dit moment gewerkt aan de ontwikkeling van een zeer bijzondere NeXt Generation 50. Later dit jaar zal meer over dit innovatieve en grensverleggende project bekend worden gemaakt.

Voor meer informatie: overwijkyachting.nl

Foto: Overwijk Yachting

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht