Informatie voor de watersporter

Nijmeegse bus van De Jong Scheepsservice vaart nog deze zomer door Amsterdamse grachten

Nijmegen, Amsterdam – Een amfibiebus die zowel op het water vaart als over de weg rijdt, aan alle veiligheidsnormen voldoet en zowel voor toeristische doeleinden gebruikt kan worden als voor het openbaar vervoer.

Een nieuwe attractie voor transferpassagiers die langer dan vier uur op Schiphol op hun vlucht moeten wachten: stap in een bus van rederij Lovers, rijdt ermee naar Amsterdam en vaar ermee door de grachten. Wanneer de eerste amfibiebussen deze zomer bij Nemo via een talud het water inrijden, kan in een loods aan de Nijverheidsweg in Nijmegen een feestje beginnen.

Jaren is er in het Nijmeegse industriegebied gewerkt aan de ontwikkeling van een bus die als een regulier vaartuig te water kan. ‘Het is eigenlijk voor 70% een schip en voor 30% een bus’, verklaart Dirk-Jan de Jong (39), directeur van J. de Jong Scheepsservice, waar de basis werd gelegd voor het amfibische voertuig en dat ook voor Heesen Shipyards werkt. ‘En het is ook dankzij onze kennis van technieken in de scheepsbouw dat dit gelukt is. Verschillende automobielfabrikanten hebben het al eerder geprobeerd, maar zonder succes. (Het Financieele Dagblad)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht