Informatie voor de watersporter

Nog weinig bieders voor topstukken historische scheepswerf De Delft

Rotterdam – Het loopt nog niet storm bij de online veiling van de failliete inboedel van historische scheepswerf De Delft in Rotterdam. Een week nadat de volledige inboedel naar de veiling is gegaan, wordt er voornamelijk geboden op hout- en metaalbewerkingsmachines.

Foto’s: Troostwijk Auctions

De verschillende replica’s en museumstukken zijn tot nu toe minder populair. Op een van de topstukken, een houten replica boegbeeld van De Delft, is nog helemaal niet geboden. Je kunt daarop bieden vanaf duizend euro. Ook voor de romp van het linieschip De Delft in aanbouw, het anker en de vlaggenmast loopt nog niemand warm. Op het oude scheepskanon is inmiddels acht keer geboden, het hoogste bod is 250 euro.

Het populairste item is een hydraulische brikettenpers, daar is woensdagavond al 41 keer op geboden met 950,00 euro als hoogte bod. In totaal staan er 513 items online, van ruw hout, houten katrollen en museumstukken tot steigerdelen en zaag- en schuurmachines, en zelfs een replica op schaal van vijf meter. De kijkdag is op 9 juli a.s. in Rotterdam. De veiling sluit donderdag 11 juli. 2019 09:00-12:00(RTVRijnmond, Troostwijk Auctions, www.dedelft.nl)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht