Informatie voor de watersporter
Nominatie European Powerboat of the Year voor Linssen 55 SL AC Variotop®

Nominatie European Powerboat of the Year voor Linssen 55 SL AC Variotop®

Dit nieuwste jacht van de werf uit Maasbracht is het vlaggenschip uit de SL-serie en de eerste uit deze serie met de Linssen-Variotop®. De Variotop® combineert een binnenstuurstand, buitenstuurstand, flybridge en bimini tot een uitermate comfortabele stuursalon waar het voor de hele bemanning onder alle weersomstandigheden goed vertoeven is. De kap is met een simpele druk op de knop te bedienen. Wanneer een lage brug in zicht komt, kan ook de beugel waarin de kap wordt opgevouwen geklapt worden, waarmee de doorvaarthoogte wordt gereduceerd tot 3,49 meter.

Verdere highlights zijn onder andere het hydraulisch zakbaar zwemplateau, het volledige originele Linssen teakdek, 400V boeg- en hekschroeven met proportionele bediening, warmwaterverwarming met radiatoren, biologische zwartwaterzuiveringsinstallatie, Linssen ICCESS systeem, 17,5 kW generator, een uitgebreid navigatiepakket met o.a. twee 16″ displays, twee koelkasten, een vaatwasmachine, wasmachine/droger en nog veel meer.

De Linssen 55 SL AC Variotop® zelf bekijken?
De Linssen 55 SL AC Variotop® is tijdens de Linssen River Trials (7-13 oktober) en de Linssen Adventsweken (19 november – 21 december) samen met diverse andere Linssen-jachten te bekijken zijn op de werf in Maasbracht.

Linssen 55 SL AC Variotop®
Afmetingen: ± 16,50 x 4,85 x 1,29 m
Minimale kruiphoogte: ± 3,49 m
Stahoogte: ± 2,00 m
Dieseltank: ± 2x 1.185 liter
Watertank: ± 960 liter
Gewicht: ± 30.000 kg
Motorisering: 2x 4 cil. Mercury MD2.0L (2x 150 PK)

Motorbootmagazines
De toekenning van deze award is gebaseerd op het oordeel van toonaangevende internationale vakjournalisten, die in diverse categorieën producten voordragen voor de award. Zij testen op kwaliteit, productinnovatie, prijs-/kwaliteitverhouding, vaareigenschappen en constructie.
De European Powerboat Award wordt toegekend door de motorbootmagazines BOOTE (Duitsland), Boatmag.it (Italië), Båtmagasinet (Noorwegen), Marina.ch (Zwitserland), Motorboot (Nederland), Náutica y Yates (Spanje), Neptune (Frankrijk) en Yachtrevue (Oostenrijk).

Uitreiking
De uitreiking van de award zal plaatsvinden tijdens de openingsceremonie van Boot Düsseldorf, op zaterdag 21 januari 2023.

Voor meer informatie: linssenyachts.com

Foto: Linssen Yachts

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht