Informatie voor de watersporter

Nominaties Boot van het Jaar verkiezing bekend

Elk jaar organiseert de Hiswa te Water de verkiezing van de Boot van het Jaar. De prijzen worden uitgereikt in drie categorieën: Zeiljachten, Motorjachten en Sloepen & Tenders. Voordrachten voor de Boot van het Jaar 2024 konden tot 1 juli worden ingezonden. In totaal werden 40 boten voorgedragen voor deze prestigieuze prijzen.

De jury van watersportjournalisten en nautisch deskundigen heeft na rijp beraad in elke categorie drie jachten genomineerd. Met deze jachten wordt in het weekend vóór de Hiswa te Water proefgevaren om de uiteindelijke winnaars van de Boot van het Jaar prijzen te kiezen. Alle jachten zijn tijdens de Hiswa te Water te bewonderen.

De winnaars worden 27 augustus 2024, op de avond vóór de opening van de Hiswa te Water, tijdens een speciale bijeenkomst in Lelystad, bekend gemaakt.

Nominaties Boot van het Jaar verkiezing bekend

n de categorie zeiljachten zijn 9 jachten voorgedragen. Op basis daarvan zijn de volgende zeiljachten genomineerd (op alfabetische volgorde):

  1. Arcona 50
  2. Beneteau Oceanis 37.1 Electricy
  3. X-Yachts XC 47

Bij de motorjachten zijn er 15 aangemeld. Op basis daarvan zijn de volgende motorjachten genomineerd (op alfabetische volgorde):

  1. JG Boats Virtue V10
  2. Marex 440 Gourmet Cruiser
  3. Northman 1050 Trawler Electric

De categorie Sloepen & Tenders kreeg 16 aanmeldingen binnen. Hiervan zijn de volgende genomineerd (op alfabetische volgorde):

  1. Alumax RJ28 Hybrid
  2. Santos Boats One
  3. Van Baerdt Docker e65

De Boot van het Jaar verkiezing is een initiatief van de Hiswa te Water. Deze grootste in- water-boatshow van West Europa wordt van 28 augustus tot en met 1 september gehouden in de Bataviahaven van Lelystad. 

Voor meer informatie: bootvanhetjaar.nl

Foto: Boot van het Jaar

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht